"bijdragen
waar het kan"

- Mick van den Bulk

Hoe duurzaam zijn wij eigenlijk?

daar zijn we heel eerlijk over

We vinden het onwijs belangrijk dat alle bestellingen die we versturen op een verantwoordelijk manier zijn samengesteld. Dat ze het milieu zo min mogelijk belasten en terug kunnen keren in de cyclus. Zo behouden we waardevolle materialen! Wij doen ons best om de juiste verpakkingen voor je in te kopen, help jij met juist recyclen ervan?

Eerst even de materialen...

Biologisch afbreekbaar materiaal

FSC®-gecertificeerd materiaal

Industrieel composteerbaar materiaal

Als het blootgesteld wordt aan licht, lucht, vochtigheid en microben, dan valt dit product uiteen in elementen die in de natuur voorkomen.

Gemaakt van papierpulp gewonnen uit verantwoordelijk beheerde bossen en houtzagerijen.

Producten met dit label worden tot compost afgebroken in industriële composteerinstallaties.

Over onze studiebox

Geen verwarrende benamingen of eco modewoorden meer. Hier vind je alles over onze Eco Eigenschappen: de verzameling van kenmerken van onze milieuvriendelijke verpakking voor de studiebox.

Bevat gerecycled materiaal

Bevat minstens 60% gerecycled materiaal. Gerecycled materiaal was eerst afval, maar is verwerkt en nu een ‘nieuw’ bruikbaar materiaal geworden. Papier en karton dat gerecycled wordt, wordt eerst afgebroken in kleine stukjes en omgezet in een ‘nieuwe’ pulp. Deze pulp wordt normaal gesproken gemixt met zuiver papier, omdat papier bij iedere recycling iets aan structurele integriteit verliest. 

Recylebaar

Kan worden afgebroken en worden gebruikt als nieuw materiaal. Als ze op de juiste manier verwerkt worden, kunnen recyclebare materialen in een ruwere vorm worden omgezet, waaruit weer nieuw materiaal gemaakt kan worden. Recyclebare producten kunnen gemixt worden met andere gerecyclede of zuivere materialen om een nieuw product mee te maken.

Geproduceerd in Europa

Lokaal geproduceerd in Europa, dus met een lagere transport-voetafdruk vergeleken met goederen die buiten Europa geproduceerd en vervolgens geïmporteerd worden.

Plastic vrij

Bevat geen plastics op basis van aardolie. Plasticvrije verpakking bevat geen plastics die op deze manier gemaakt zijn.

Wat gebruiken we nog meer?

Papierwol als opvulmateriaal

Papierwol is een duurzaam alternatief voor cellofaanwol. Het is een natuurlijkproduct en is bijzonder duurzaam omdat het is gemaakt van een hernieuwbare grondstof; namelijk van hout.  Daarnaast is het 100% recyclebaar maar ook herbruikbaar in jouw volgende pakketje! Bovendien krijgen wij het compact aangeleverd en scheelt dat ruimte in de vrachtwagen waardoor hij minder hoeft te rijden= minder CO2-uitstoot!

Biologisch afbreekbare pennen

Heb jij als eens goed gekeken naar de balpen die je bij jouw bestelling hebt ontvangen? Deze is bestaat namelijk uit een drukmechanisme, afbreekbare papieren grip en pla-onderdelen. Het grootste deel van deze balpennen is gemaakt van van 100% biologisch afbreekbare maïs

Papieren inpakpapier

Het inpakken van onze dozen doen we met papieren kraftpapier in plaats van met plastic. Papier is veel gemakkelijker te recyclen als plastic en draag daardoor bij een aan kleinere ecologische voetafdruk omdat het minder druk op het milieu uitoefent.

#UnboxYourPotential

Gratis verzending vanaf €50

Levering in 2-7 werkdagen

lees meer

Hello world.